top of page

Beekast - digitale interactie tool

Testen, experimenteren, leren. Ik doe niets liever.


De afgelopen dagen heb ik me dan ook goed geamuseerd met het testen van een nieuwe tool tijdens twee workshops: Beekast. Mét succes :)


No worries: deze post is niet gesponsord ;)


Beekast is een tool die je kan inzetten tijdens opleidingen, workshops ... om op een actieve manier met je deelnemers te interageren via smartphone. Hoe werkt het? Je lanceert via Beekast een activiteit en de deelnemers voeren die uit op hun smartphone. De resultaten worden live en instant geprojecteerd.


Als je Kahoot, Wooclap ... kent, daar kan je het goed mee vergelijken.

Wat kan je allemaal doen met Beekast? Testen, quizzes, challenges, brainstormen met wordles, prioritiseren met ratings ... In totaal biedt het 15 soorten activiteiten aan. De enige die ik miste was een competitie activiteit met andere deelnemers.


Het werkt goed, snel, het oogt mooi ... In het begin kostte het wat tijd om ingewerkt te geraken. Maar eens ik de smaak te pakken had, ging het vlotjes :)


Enkele tips als je zelf nieuwe tools wilt beginnen uittesten:

  • Begin op tijd ;)

  • Test het live uit op je collega's, je partner ... Zorg ervoor dat je niet voor onvoorziene situaties komt.

  • Gebruik het doelbewust. Het is niet omdat je een nieuwe tool gebruikt, dat je meteen al je activiteiten moet digitaliseren. Nogmaals (ik herhaal het tot in den treure :): het leerdoel primeert op de tool!

  • Start klein. Toen ik voor het eerst een interactieve app gebruikte, deed ik er één activiteit mee. Zo bouw je vertrouwen op en kan je stap voor stap groeien.


Check het uit op www.beekast.com


Welke tools en apps gebruik jij tijdens opleidingen en workshops? Of wil je graag dat ik er één uittest? Zet het in de comments of pm. Ik speel graag Guinnea Pig :)

Comentarios


bottom of page